Niet enkel een naam, maar een filosofie
The Butchers Culture
In de Dierendonck ateliers vind je beenhouwers in hart en nieren. "Met respect voor onze dieren, de natuur en liefde voor de smaak." Bij Pascale is dat niet anders. Hij bouwde reeds jaren ervaring en kennis op in zijn eigen slagerij voor hij zijn avontuur startte met Dierendonck.
“In Dierendonck vond ik een bondgenoot die mijn filosofie deelt en deze goed communiceert naar de klanten toe. Zo kan ik mij focussen op het product, de kwaliteit en verwerking.” Hij vertelt trots over de eigen kwekerij en de boeren waarmee hij samenwerkt. “Wij zijn betrokken in elke stap van het proces, van de voeding die de dieren krijgen tot hoe ze bij onze klanten op het bord komen. Het belang van ethisch kweken is enorm belangrijk geworden, en terecht! We krijgen meer en meer klanten die vragen naar de omstandigheden waarin de dieren gekweekt worden en waar alles vandaan komt.”
“In Dierendonck hanteren wij een charter. Daarin staan alle voorwaarden en condities van ons kweekproces, een garantie van het welzijn van de dieren en de kwaliteit van het vlees. Klanten kunnen dit ten alle tijden raadplegen op onze website, die transparantie vinden wij heel belangrijk.”
Naast het vers vlees, kan je in de slagerij ook verschillende ‘randproducten’ vinden. “We verkopen een heel aantal unieke producten die gepaard gaan bij de bereiding van ons vlees. Zo hebben we onze eigen kroketten, pasta, sauzen en zelfs een handgemaakte tabasco. Verder hebben we een olijfolie die speciaal voor ons geperst wordt in Italië. Die all-in service kunnen klanten wel appreciëren en is een leuke aanvulling. Natuurlijk blijft onze focus wel vers vlees. Dat is de basis van alles!”
The Butchers Culture
In de Dierendonck ateliers vind je beenhouwers in hart en nieren. "Met respect voor onze dieren, de natuur en liefde voor de smaak." Bij Pascale is dat niet anders. Hij bouwde reeds jaren ervaring en kennis op in zijn eigen slagerij voor hij zijn avontuur startte met Dierendonck.
“In Dierendonck vond ik een bondgenoot die mijn filosofie deelt en deze goed communiceert naar de klanten toe. Zo kan ik mij focussen op het product, de kwaliteit en verwerking.” Hij vertelt trots over de eigen kwekerij en de boeren waarmee hij samenwerkt. “Wij zijn betrokken in elke stap van het proces, van de voeding die de dieren krijgen tot hoe ze bij onze klanten op het bord komen. Het belang van ethisch kweken is enorm belangrijk geworden, en terecht! We krijgen meer en meer klanten die vragen naar de omstandigheden waarin de dieren gekweekt worden en waar alles vandaan komt.”
“In Dierendonck hanteren wij een charter. Daarin staan alle voorwaarden en condities van ons kweekproces, een garantie van het welzijn van de dieren en de kwaliteit van het vlees. Klanten kunnen dit ten alle tijden raadplegen op onze website, die transparantie vinden wij heel belangrijk.”
Naast het vers vlees, kan je in de slagerij ook verschillende ‘randproducten’ vinden. “We verkopen een heel aantal unieke producten die gepaard gaan bij de bereiding van ons vlees. Zo hebben we onze eigen kroketten, pasta, sauzen en zelfs een handgemaakte tabasco. Verder hebben we een olijfolie die speciaal voor ons geperst wordt in Italië. Die all-in service kunnen klanten wel appreciëren en is een leuke aanvulling. Natuurlijk blijft onze focus wel vers vlees. Dat is de basis van alles!”
“Werken met partners in onze regio is belangrijk, want het is met de regio dat we het moeten doen. Jullie zijn al zo lang actief in de sector en een echte ambassadeur van de slagersambacht. Dat klikte dus meteen!”
Een gedeelde passie voor het vak
Verantwoord ondernemen gaat verder dan de producten. “Ook in de samenwerking met leveranciers geloven wij in de lokale handel. Werken met partners in onze regio is belangrijk, want het is met de regio dat we het moeten doen.” De samenwerking met Dupont voor de inrichting van hun toonbanken, atelier en koelruimtes was dan ook een weloverwogen keuze. “Jullie zijn al zo lang actief in de sector en een echte ambassadeur van de slagersambacht. Dat klikte dus meteen!”
Het atelier in Kortrijk kan je vinden in de Doorniksewijk in Kortrijk. Je herkent meteen de ‘look’ van Dierendonck. De retro witte tegeltjes, grote stukken vlees hangend aan plafond, transparante rijpingskamers. Een stoere look met een knipoog naar vroeger. Zeker een bezoek waard!