Onze winkel is vandaag nog open tot 18:30 u.

7min

Thursday, 13 April 2023

Interview
Pure Taste in Kortrijk

Jong, fris en dynamisch

De delicatesse- en traiteurszaak 'Pure Taste' in Kortrijk wordt uitgebaat door Kelly Libaers en Mathieu Clarysse. Dit jonge koppel heeft al heel wat op hun palmares staan. Een mooi voorbeeld voor de jonge generatie ondernemers. Een verhaal van overtuiging, volharding en liefde voor het vak.

Nooit een moment getwijfeld

Kelly begon haar carrière al in het eerste middelbaar aan de hotelschool ‘Spermalie’ in Middelkerke. Toen ze in haar derde jaar ging studeren in ‘Ter Duinen’ Koksijde, leerde ze Mathieu kennen. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. “We leerden elkaar kennen toen ik 16 was. Waar je mij zag, zag je Mathieu. Waar je Mathieu zag, zag je mij. Zo is het altijd gegaan.” 9 Jaar later, hebben ze 2 kindjes, een eigen traiteurzaak en sinds kort ook een eigen delicatessezaak in het centrum van Kortrijk. Daarnaast zijn ze de bezielers van de pop-up bar Azuro in Kortrijk. En dit alles op 25-jarige leeftijd!

“Een eigen traiteurzaak was altijd het plan en zo zijn we ook begonnen. Dan volgde de winterbar en toen de zomerbar. Dat liep heel goed maar toch voelde ik, zeker met de komst van onze kindjes, dat een vaste stek wat stabiliteit en structuur zou brengen. We zijn natuurlijk nog heel jong en financieel moet het ook haalbaar blijven. We hebben dus hard gewerkt om deze locatie te kunnen bemachtigen. ”

In het hartje Kortrijk, vlak bij het station, hebben ze een bestaande zaak overgenomen en er hun eigen stempel op gedrukt. De twee activiteiten staan niet los van elkaar, er is veel kruisbestuiving. “Ik hou erg van het contact met de klanten. De mensen leren ons beter kennen op deze manier, ook als traiteur aan huis.”

Hoe spelen ze dit allemaal klaar? “De combinatie is pittig, zeker tijdens de maanden waar de zomer- of winterbar open is. Dat is echt even op de tanden bijten, zeker met 2 jonge kindjes thuis. Het zijn lange dagen maar we doen het zo graag!” 

Nooit een moment getwijfeld

Kelly begon haar carrière al in het eerste middelbaar aan de hotelschool ‘Spermalie’ in Middelkerke. Toen ze in haar derde jaar ging studeren in ‘Ter Duinen’ Koksijde, leerde ze Mathieu kennen. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. “We leerden elkaar kennen toen ik 16 was. Waar je mij zag, zag je Mathieu. Waar je Mathieu zag, zag je mij. Zo is het altijd gegaan.” 9 Jaar later, hebben ze 2 kindjes, een eigen traiteurzaak en sinds kort ook een eigen delicatessezaak in het centrum van Kortrijk. Daarnaast zijn ze de bezielers van de pop-up bar Azuro in Kortrijk. En dit alles op 25-jarige leeftijd!

“Een eigen traiteurzaak was altijd het plan en zo zijn we ook begonnen. Dan volgde de winterbar en toen de zomerbar. Dat liep heel goed maar toch voelde ik, zeker met de komst van onze kindjes, dat een vaste stek wat stabiliteit en structuur zou brengen. We zijn natuurlijk nog heel jong en financieel moet het ook haalbaar blijven. We hebben dus hard gewerkt om deze locatie te kunnen bemachtigen. ”

In het hartje Kortrijk, vlak bij het station, hebben ze een bestaande zaak overgenomen en er hun eigen stempel op gedrukt. De twee activiteiten staan niet los van elkaar, er is veel kruisbestuiving. “Ik hou erg van het contact met de klanten. De mensen leren ons beter kennen op deze manier, ook als traiteur aan huis.”

Hoe spelen ze dit allemaal klaar? “De combinatie is pittig, zeker tijdens de maanden waar de zomer- of winterbar open is. Dat is echt even op de tanden bijten, zeker met 2 jonge kindjes thuis. Het zijn lange dagen maar we doen het zo graag!” 

“Wij zijn een traiteurzaak, met verse zelfgemaakte gerechten. Dat moet er ook smakelijk uitzien! De presentatie vind ik heel belangrijk. Jullie presentatiemateriaal helpt ons hierbij.”

Kelly Libaers - Pure Taste

We doen graag ons eigen ding

Ze hebben nooit getwijfeld over het ondernemerschap. “Van jongs af aan wist ik dat ik niet voor een baas wou werken, ik doe graag mijn eigen ding.” Toch is een eigen zaak beginnen op je achttiende niet vanzelfsprekend.  “Mensen verklaarden ons zot en dachten dat het ons nooit zou lukken, maar wij hebben nooit getwijfeld. Het is hard werken, maar het geeft ook zoveel voldoening!”

Dat Kelly graag haar eigen ding doet komt terug in de inrichting van haar winkel en toonbank. “Wij zijn een traiteurzaak, met verse zelfgemaakte gerechten. Dat moet er ook smakelijk uitzien! De presentatie vind ik heel belangrijk. Jullie presentatiemateriaal helpt ons hierbij.” Hoe zijn ze in de eerste plaats bij ons terechtgekomen? “Wij komen al van in het begin bij jullie. Mathieu kende jullie goed want hij is van Kortrijk. Jullie nieuwe winkel is heel overzichtelijk en inspirerend. Altijd goed om ideeën op doen.”

placeholder Glyph

Shop the look

placeholder Glyph

Binnenkijken bij Pure taste

Deel dit artikel
Gratis levering vanaf €250
5.000+ producten
Retourneren binnen 30 dagen
Veilig online betalen